Tredje generasjon Leica Q oppgraderer det meste – og beholder det som allerede har bevist at det duger. Ingen tvil om at Leica Q3 er verdens ypperste kompaktkamera. Men også til den ypperste prisen. 74.000 kroner må du ut med. Men da får du også et fantastisk objektiv, Leica Summilux 28mm f/1.7 ASPH, med «på kjøpet». 

19080_Leica_Q3_links_ausgeklappt_LoRes_RGB.pngLeica Q3 har fått vippeskjerm og er klar for 8K videoopptak.

Som sine forgjengere er Leica Q3 et fullformatkamera med fast objektiv. Objektivet er det samme som på Q2, men ellers er det mye nytt: En 60 MP bakbelyst CMOS-brikke leverer inntil 15 bilder i sekundet med ISO-følsomhet fra 50 – 100.000, og video i både 17:9- og 16:9-format, med både 4K og 8K oppløsning. Leica har lagt vekt på at du skal kunne få bilder med den kvaliteten og det uttrykket du ønsker rett ut av kameraet uten behov for etterbehandling, enten du jobber med JPEG- eller RAW-filer (DNG). Med perspektivkontroll og kontroll på dynamikk kan. også JPEG-filene være rettlinjet og med ekstra stort toneomfang. 

19080_Leica_Q3_top_LoRes_RGB.jpgObjektivet, Leica Summilux 28mm f/1.7 ASPH, har egen makroinnstilling der nærgrensen blir så god som 17 cm.

Den nye, vippbare 3-tommers berøringsskjermen gjør kameraet bedre egnet til fotografering fra ulike vinkler. Den høye oppløsningen benytter Leica blant annet til å levere simulert 35mm, 50,,, 75mm og 90mm  utsnitt i en oppløsning på 60,35 eller 18 MP, RAW eller JPEG. Leica Q3 er tett integrert i Apples økosystem og kan kobles sømløst til iPad og iPhone med Leica Fotos-kabelen. Med Fotos-appen kan kameraet også fjernstyres.

Leica Q3 har IP52-sertifisering, noe som betyr at kameraet er støv- og sprutsikker. Dette inkluderer den bevegelige skjermen. Tidligere har Leica vært gjerrige med tilkoblinger. Denne gangen får du både USB-C- og HDMI-utgang, men det er hverken mikrofon- eller hodetelefontilkobling. Leica Q3 koster ca. 74.000 kroner, og er i salg nå hos utvalgte forhandlere.