Importør:

Undervannsfotografering er ikke lenger ensbetydende med store og tunge undervannshus og kostbare spesialobjektiver. I hvert fall ikke hvis du holder deg unna de store dypene. Med små kompaktkameraer som Tough-6 kan du dykke ned til 15 meter, i tillegg til å utfordre deg selv (og kameraet) under tøffe forhold som bringer med seg støv, støt og fall (opptil (2,1 meter), trykk på opp til 100 kg, og frost. 

5_Tough_TG-6_Family_Accessories_shadowed__Mood.jpgEt utvalg av det store utvalget av tilbehør Olympus tilbyr til Tough TG-6.

Fremst blant de kompakte kameratøffingene kjemper blant annet Olympus, og Tough TG-6 er den nye toppmodellen. Da er det naturlig at Olympus også tilbyr en rekke tilbehør som øker fotografenes muligheter under vanskelige forhold, som ekstra undervannshus (ned til 45 meter), silikondeksel og fisheye-konverter. Også blitzløsninger for undervannsbruk leveres. Olympus Tough-kameraene har på mange måter blitt et kamerasystem for de eventyrlystne, som ønsker store muligheter i en liten pakke, og samtidig vite at kameraet tåler like mye røff behandling som fotografen. Eller mer.

4_Tough_TG-6_red__Product_180.jpg

Tough TG-6 har fått mer enn doblet oppløsning på LCD-skjermen, fra 460.000 punkter til vel en million.

Makro under vann

Olympus Tough TG-6 skiller seg ut fra de enklere kompaktkameraene på flere måter enn at det tåler litt ekstra. Også de fotografiske egenskapene henvender seg til mer abosiøse fotografer.

Bildebrikken er en bakbelyst CMOS-brikke av 1/2,33"-typen, altså normal kompaktkamerastørrelse. Olympus har behersket seg når de tar ut 12 megapiksler av bildebrikken, og tilgjengjeld gjør kameraet mer lysfølsomt. Det forsterkes av zoomen, som er en 4x vidvinkel tilsvarende 24–100 mm med lysåpning F2.0–4.9. Kameraet fokuserer normalt fra 10 cm over hele brennviddeområdet, men i «super makro"-modus helt ned til 1 cm foran frontlinsen. Du har også innebygd en automatisk fokus «stacking»-funksjon.

1_Tough_TG-6_black__Product_000.jpg

Du får Olympus Tough TG-6 i enten rødt eller sort.

Med god lysstyrke og kraftig vidvinkel gir objektivet mulighet for høy bildekvalitet, også under vann. Kameraet støtter RAW-format og har både blender- og programautomatikk og en rekke brukervalg for vanlig fotografering, undervannsfoto og effekter. Videoegenskapene er også verd å legge merke til, ikke minst om du skal filme under vann. Olympus Tough TG-6 støtter 4K video ved 25/30p opp til 102 Mbps og digital bildestabilisering. Ved Full HD og 720p leverer kameraet også sakte film i henholdsvis ca. 8x og 4x opptakshastighet. Du kan også ta time lapse i 720p. 

3_Tough_TG-6_red__ProductAdd_001.jpg

Olympus Tough TG-6 har som et spesialkamera for krevende opptaksforhold spart på mekaniske og fysiske betjeningsdetaljer, men gjennom menyene har du et rikt utvalg funksjoner for både stillbilder og videofilm. Kameraet kan fjernbetjenes via Wi-Fi og har en HDMI-utgang type D. Med batteri og minnekort veier kameraet 253 gram og går fint ned i en skjorte- eller jakkelomme. Olympus varsler levering fra begynnelsen av juli, og prisen blir ca. 4800 kroner.

Les mer om Olympus Tough TG-6 hos Olympus.