Pentax har en skare med svært trofaste brukere, ikke minst blant naturfotografer som verdsetter produktenes solide egenskaper selv under påkjenninger ute i naturen. Selv om fullformatkameraet K-1 Mark II med 36 Mp CMOS topper Pentax’ tilbud, fortsetter Ricoh (som står bak Pentax-merket) å utvikle nye produkter for APS-C-format. Nå er Pentax K-3 Mark III her, oppdatert fra kjerne til overflaten med kanskje det beste et speilreflekskamera i APS-C-format kan by på.

Pentax-K-3-Mark-III_V_solo1.jpgPentax K-3 Mark III kommer i sort og sølv, og er i salg i løpet av april.

Førsteklasses ergonomi har i mange år vært kjennetegnet på Pentax’ speilreflekskameraer, og K-3 Mark III er intet unntak. Et godt utformet grep og en prismesøker som er størst i klassen, med en forstørrelse på hele 1,05x, gir nærmest fullformatopplevelse, takket være avansert optikk. Den nye bildebrikken er en bakbelyst CMOS-brikke på 25 Mp som har en følsomhet på hele 1,6 millioner ISO. Pentax’ prisbelønte bildestabilisator klarer nå 5,5 EV-trinn, og med 4K videoopptak har kameraet bildestabilisator for video.

Pentax K-3 Mark III har også et nytt autofokussystem, og kameraets innebygde bildestabilisator benyttes også til Pixel Shift-funksjonen, med blant annet ekstra høy oppløsning, kraftig reduksjon i bildestøy og automatisk horisont-korrigering som resultat. Raske serieopptak med 12 bilder/sek. er også en del av pakken. 

Kameraet leveres i sort og sølv, og et eget batterigrep finnes som tilbehør. Prisen blir ca. 22.400 kr for kamerahus, og 4.600 kr for batterigrepet D-BG8.

Det er Focus Nordic som importerer Pentax i Norge, og du finner mer informasjon om det nye kameraet her.

[Oppdatert 31. mars med priser]