Importør:

Sony A9 er allerede blant markedets fremste kameraer når det kommer til rå ytelse, men får nå en oppdatering som kan oppleves nesten som et nytt kamera. Som det første avanserte systemkameraet har det elektronisk lukker som standardmodus, uten blackout i søkeren mellom bildene, selv ved de hurtigste serieopptakene. Da Fotomag publiserte vårt førsteinntrykk av Sony A9, skrev vi at «Dette kameraet kan endre hele markedet for profesjonelle sports- og pressefotografer. (...) For teknisk er det ingen tvil om at Sony A9 har ingen over og ingen ved siden.»

Men nå går Sony enda lenger. I mars kommer fastvareoppdatering 5.0, som utnytter Sonys nyeste algoritmer, blant annet AI-basert motivgjenkjenning, og signalbehandler farge, lys og avstand til å regisrere motiver med ekstrem nøyaktighet (AI=‘Artificial Intelligence’ eller maskinlæring). Oppdateringen bygger videre på den allerede anerkjente øyefokusen, og fanger øyeposisjon ved stillbilde- og videoopptak i sann tid med ekstremt høy følgefokuspresisjon, i følge Sony. Du kan fange og følge motiver ved å aktivere touch-fokus på berøringsskjermen med en knapp du selv bestemmer. 

a9_rear-Large.jpg

Med oppdateringen får du Touch Pad og Touch Tracketing på A9-skjermen.

Videre vil Sony A9 benytte Sonys nyeste versjon av sanntids øye-AF, som gjenkjenner og beregner data for øyeposisjon i sann tid, automatisk eller med prioritet for høyre-/venstreøye. Kameraet vil i høy grad være i stand til å beholde fokus på øynene og hodet også når personen beveger seg, snur seg i ulike vinkler og til og med i kortere øyeblikk roterer hodet. I denne oppdateringen økes også autofokusens følsomhet ved faseregistrering fra F11 til F16, mens den raske hybrid-AF for videofilming gir myk og automatisert fokus for filmopptak.

Også bildekvaliteten vil bli forbedret med A9-oppdatering til fastvare 5.0. Kameraet vil mer nøyaktig gjengi fargene ved små lysskift for mykere og naturlige gradasjoner i f.eks. himmelen. Det er også en ny algoritme for automatisk hvitbalanse, som leverer mer ensartede bilder ved hurtige serieopptak. Dessuten byr Sony på en forbedret meny for de to minnekortplassene, vurdering og beskyttelsesfunksjoner. Sony A9 oppdatering v. 5.0 kommer i mars, mens v. 6.0 kommer til sommeren. Den versjonen legger til støtte for øye-AF på dyr, samt nye time lapse-funksjoner.

Sony avløser også "Playmemories Mobile"-appen med den nye "Imaging Edge Mobile", med flere nye muligheter til arbeidsflyt og tagging av bilder og filmer. 

A7RM3_front.jpgA7R III får også nye og forbedrede AF-egenskaper, sammen med A7 III. Disse kommer i april.

Oppdateringer for A7R III og A7 III

Depopulere A7R III og A7 III vil også nyte godt av Sonys forbedrede autofokus, når de i april får fastvareoppdatering 3.0. Da blir disse kameraene utstyr med den forbedrede sanntids øye-AF-funksjonen, også for dyr. Disse to modellene får også intervallfunksjon for forenklet produksjon av time-lapse-videoer.

På PR-nettstedet Alphauniverse (lenke til Sonys reklameweb) kan du se en rekke videoer, historier og nytt innhold om kameraene til Sony.